MERSİN / TARSUS - Mehmet Ramiz Asutay İlkokulu

Mehmet Ramiz Asutay İlkokulu

YEŞİLEVLER MAH. 4301. SK. NO 1 TARSUS / MERSİN
Vizyon
“Okulumuz için belirlenmiş olan eğitim-öğretim programını, çevre faktörlerini de dikkate alarak, etkili ve verimli bir şekilde uygulamak, öğrencilerin kabiliyetlerine ve inançlarına uygun bir eğitim hizmeti sunmak, onların sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini artırmak temel işlevimizdir.” “Bizler öğrencilerimizin bireysel özelliklerine göre gelişmelerini sağlamak, onlara özgür düşünebilme yeteneğini kazandırmak ve demokratik bireyler olmalarını sağlayarak onların yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeye çıkarılması adına topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi için varız.” Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; dünü , bugünü ve geleceği bütünleştirerek, erdemli insan olmanın idealini ve değişimi yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda; Doğru, Dürüst, Çağdaş, Araştırmacı, Özgüvenini kazanmış, Güzel ülkemizi; Hakkettiği yere getirmek için, Sürekli çalışan, Bireyler yetiştirmektir...
Misyon
Tarsus Mehmet Ramiz Asutay ailesi olarak öğrencilerimizi ve yöre halkımızı geleceğe hazırlamak, karşılaşacakları güçlükler karşısında yılmamayı, çözümsüzlüğün değil çözümün bir parçası olmayı hayat felsefesi haline getirmelerine yardımcı olmak, teknolojik imkanları başta öğrencilerimiz olmak üzere eğitim bölgesinde yaşayan tüm insanlara sunmak, bu konuda öncülük etmek, yorumlama ve yaratıcı düşünme yeteneğine sahip, durağan değil kendini ve etrafını yenileyen, yenilerken kendi değerlerini de korumayı bilen demokrasi kültürünü özümsemiş bir nesil yetiştirmektir.
Derslik :-6
İlkokul 07:50 - 12:50 Ortaokul 8:30 - 15:10 öğle arası 40 dakikadır.
HALK OTOBÜSLERİ
ŞEHİR MERKEZİ